Léto ve znamení kybernetické bezpečnosti a příprav na NIS2 – Copy

S blížící se účinností směrnice NIS2, která přináší nové požadavky na zabezpečení sítí a informačních systémů, je příprava klíčová. Productivv je zde, pro Vás, náš tým je připraven Vám pomoci.

Warning: Undefined array key "file" in /data/web/virtuals/225913/virtual/www/domains/productivv.cz/wp-includes/media.php on line 1734

Léto je ideální čas pro firmy, aby se zaměřily na posílení své kybernetické bezpečnosti. U nás jsme se proto rozhodli tyto horké, pěkné, letní měsíce věnovat primárně kybernetické bezpečnosti. S blížící se účinností směrnice NIS2, která přináší nové požadavky na zabezpečení sítí a informačních systémů, je příprava klíčová. Productivv je zde, pro Vás, náš tým je připraven Vám pomoci.

Zavádění opatření ve firmách

Pomůžeme vám zavést opatření ve vaší firmě s důrazem na bezpečnost. Naše správa IT zahrnuje nejen technickou podporu, ale také strategické poradenství a implementaci bezpečnostních opatření, která zajistí ochranu vašich dat a systémů. Postaráme se o monitoring, reakci na bezpečnostní incidenty a správu. Nabízíme rovněž školení a kurzy v oblasti bezpečnosti.

Příklady nejčastějších hrozeb

  1. Business Email Compromise (BEC): Útoky zaměřené na kompromitaci firemních e-mailových účtů. Útočníci se vydávají za důvěryhodné osoby nebo organizace a snaží se získat přístup k citlivým informacím nebo finančním prostředkům. Během minulého roku tento typ útoku vzrostl o více než 80 %.
  2. Phishing: Pokusy o získání citlivých informací prostřednictvím podvodných e-mailů nebo webových stránek. Útočníci se často vydávají za renomované společnosti a snaží se přimět uživatele k poskytnutí osobních údajů nebo kliknutí na škodlivý odkaz.
  3. Ransomware: Škodlivý software, který šifruje data a požaduje výkupné za jejich dešifrování. Tento typ útoku může mít devastující dopad na podniky, pokud nejsou připraveny.
  4. Adversary-in-the-Middle (AitM): Útoky, při kterých útočník zachytává a případně mění komunikaci mezi dvěma stranami bez jejich vědomí. AitM útoky mohou být velmi sofistikované a obtížně detekovatelné. Víte, že nástroje pro tento typ útoku si můžete koupit za méně než 100 euro na černém trhu?

Jak může Productivv pomoci

  • Microsoft Defender: Naše řešení zahrnuje Microsoft Defender, který poskytuje pokročilou ochranu proti hrozbám, včetně BEC, phishingu, ransomware a AitM útoků.
  • Školení: Nabízíme vzdělávací programy, které pomohou vašim zaměstnancům rozpoznat a reagovat na kybernetické hrozby.
  • IT podpora: Naše IT podpora je připravena řešit vaše problémy a zajišťovat bezpečnost vašich systémů. Poskytujeme také konzultace a strategické poradenství, abychom vám pomohli implementovat nejlepší bezpečnostní opatření.

Rozšíření licencování na služby Microsoft Security

Productivv nyní rozšiřuje své licencování na služby Microsoft Security, které jsou zaměřené na zvýšení kybernetické bezpečnosti a ochranu identity. To zahrnuje implementaci a správu řešení jako Microsoft Defender, který poskytuje komplexní ochranu proti nejrůznějším hrozbám.

Co je směrnice NIS2?

Směrnice NIS2 (Network and Information Security Directive) je aktualizovaná verze původní směrnice NIS z roku 2016. Jejím cílem je zvýšit úroveň kybernetické bezpečnosti napříč Evropskou unií. Směrnice NIS2 rozšiřuje působnost na více sektorů a zavádí přísnější požadavky na řízení kybernetických rizik, testování odolnosti a hlášení incidentů.

Klíčové změny a požadavky NIS2

  1. Rozšíření působnosti: Nová směrnice se vztahuje na širší spektrum organizací, včetně poskytovatelů digitálních služeb a kritické infrastruktury.
  2. Přísnější požadavky: Firmy budou muset implementovat pokročilé bezpečnostní opatření a pravidelně testovat svou odolnost vůči kybernetickým útokům.
  3. Hlášení incidentů: Povinnost hlásit kybernetické incidenty bude rozšířena a zpřísněna, což umožní rychlejší a efektivnější reakci na hrozby.

Jak vám Productivv pomůže s přípravou na NIS2

  1. Audit současného stavu: Provedeme důkladný audit vašich současných bezpečnostních opatření a identifikujeme slabá místa.
  2. Školení zaměstnanců: Investujte do školení a vzdělávání zaměstnanců v oblasti kybernetické bezpečnosti. Productivv nabízí vzdělávací programy, které zajistí, že váš tým bude připraven na nové výzvy.
  3. Implementace nových technologií: Pomůžeme vám s implementací pokročilých bezpečnostních řešení, jako jsou nástroje pro detekci a reakci na hrozby (EDR) a systémy pro správu zranitelností. Nastavíme systémy přímo na Vaše potřeby, vše vysvětlíme a postaráme se i o správu a monitoring kyberbezpečnosti a ochrany identity.
  4. Spolupráce s odborníky: Využijte našich služeb IT outsourcingu a konzultací, abychom vám pomohli s přípravou na nové požadavky. Navíc vám nyní nabízíme 30 minut měsíčně zdarma na konzultace z oblasti IT a vzdělávání.

Závěr

Příprava na směrnici NIS2 je nezbytná pro zajištění kybernetické bezpečnosti vaší organizace. Léto je ideální čas na implementaci potřebných změn a školení zaměstnanců. Productivv je zde, aby vám poskytla veškerou podporu, kterou potřebujete, od auditů a změn procesů až po školení a konzultace.

Pokud máte nějaké konkrétní otázky nebo potřebujete další informace, dejte nám vědět! 😊

Další články

Přihlaste se k odběru novinek

Dostávejte čas od času souhrn nejnovějších důležitých zpráv a zajímavostí, které se Vás týkají.